Kostnader ved ivf i Finland- del 2

Ja, da har jeg ringt klinikken i Finland. Det viser seg at det var en ørliten detalj jeg hadde oversett. Donorsperm er ikke inkludert i prisen, men kommer i tillegg. Den er på ikke mindre enn 820 euro, og det er omtrent 6150 norsk kroner. Assisted hatching bør jeg selvfølgelig ha i bakhodet som en mulighet dersom biologen på laboratoriet mener det vil være smart. Jeg har laget en oversikt over utgiftene:

 • Ivf-behandling: 2335 € = 17525 NOK
 • Donorsperm: 820 € = 6154 NOK
 • Assisted Hatching: 406 € = 3047 NOK
 • Medisiner: ca 9000 NOK
 • Reise og opphold: ca 7000 NOK
 • Har allerede brukt denne uken (reise, forundersøkelse og psykolog): ca. 5000 NOK

Totalt: 47 726 NOK. Hvorav 5000,- allerede er betalt, så jeg står igjen med utgifter på ca. 43 000,-

En annen ting jeg ikke har tatt med i beregningen her, er utgifter til eventuell frysing og oppbevaring av embryoer:

 • Cryopreservation of embryos + 3 years preservation if 1-2 embryos: 375€ = 2814 NOK
 • Cryopreservation of embryos + 3 years preservation if 3 or more embryos: 550€ = 4128 NOK

Ja, ikke noe problem å gi pengene vinger å fly med når det gjelder dette.

2 Replies to “Kostnader ved ivf i Finland- del 2”

 1. Scheisse, det var dyrt for donor!

  Nå blir det vel neppe eventuelt for deg å vente lenge nok til å se hva de bestemmer i Danmark angående åpen donor på legedrevne klinikker, men jeg regner ikke med prisen blir så stiv der. 900 DKK er det man betaler for anonym donor på CFC, åpen blir vel neppe mangedobbelt dyrere.

  Dette er vel mer enn man betaler for åpen donor OG inseminasjon på Stork??

  1. Ja, det var forferdelig dyrt, og jeg visste jo at det var noe jeg hadde glemt, klarte bare ikke komme på hva, men jeg så jo at totalen ble litt mindre enn jeg regnet ut sist. Prisen for åpen donor her, er samme som inseminering med åpen donor på Stork, så det er mye ja. De andre prisene er vel omtrent de samme. Det virker ikke som at de har noe lager på klinikken, men at bestiller kun det de vet at de skal bruke. Da er det jo ikke rart at det blir ganske dyrt med chipping og alt for enkle doser. Jeg trur åpen donor i Danmark koster i underkant av 2800 norske kroner jeg.

   Hm… hva jeg gjør nå? Vet sannelig ikke. Jeg må iallefall ha en prat med gynekologen min her i Norge trur jeg. Så trur jeg kanskje at jeg skal vente med å bestemme meg for noe til etter rektoskopien. Legen jeg pratet med i dag, mente jo at det til og med var mulig å oppdage endometriose ved en rektoskopi, så kanskje jeg blir noe klokere etter det. Kan hende at jeg rett og slett skal vente til sommeren. Så vidt jeg har forstått, så vil det være mulig å bruke åpen donor i Danmark ved ivf fra juli, dersom lovendringen blir vedtatt. Det er jo også billigere og enklere å reise til Danmark. Samt at det er lettere å kommunisere med folk der. Dersom legen helt klart anbefaler meg å vente 2-3 måneder etter lapraskopien uansett, så blir det nok Finland.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.