Lenge siden sist!

Gud, som tiden flyr. Jeg aner rett og slett ikke hvor den blir av. Jeg synes ikke at jeg har det spesielt hektisk heller. Men allikevel, har det plutselig gått veldig lang tid siden jeg har skrevet noe. Jeg beklager til alle dere som venter spent.

På onsdag begynte jeg på synarela igjen, så jeg er faktisk igang med mitt tredje ivf-forsøk. Herlehet, det hadde jeg ALDRI trodd da jeg begynte. Men sånn er det. Veien blir visst til mens man går, og man får ta utfordringene som de kommer etterhvert som de dukket opp. Det er jammen godt at jeg ikke visste dette for ett og to år siden. Da vet jeg virkelig ikke om jeg hadde hatt mot til å sette igang.

Dette ivf-forsøket skal ha samme protokoll som sist, men litt kortere tid på synarela før folikkelstimulering. Sist, hadde jeg totalt 6 uker med nedregulering før jeg startet med sprøyter, nå blir det fire uker. Klinikken mener at det ikke skal gjøre noen forskjell. Men jeg er litt bekymret. Jeg skulle gjerne hatt nedregulering på 3mnd jeg, som jeg hører noen har, men jeg vet jo egentlig ikke om det skal ha noe å si. Nå prøver jeg dette. Jeg har full tiltro til at de vet hva de driver med på Maigaard, og jeg håper selvfølgelig at jeg får minst like godt resultat nå som sist, bortsett fra at jeg i tillegg vil blir gravid da, selvfølgelig.

Dagene før jeg startet på nedregulering, var jeg faktisk både til healer og til akupunktør. Healeren mente at det var en følelsesmessig reaksjon fra et tidligere samlivsbrudd som stopper fra å bli gravid. Han (som alle andre) sa at det var festingen som var problemet. Så han la hånden først på hjertet mitt, deretter på livmor. Jeg fortalte han ingenting om at jeg har slitt mye med vondt i hodet. Men plutselig, mens han hadde hånden på livmor, ble han litt rar og tok seg til panna. Han mente at jeg slet med mye smerter i hodet. Og det hadde han jo helt rett i. Det merkelige er at han tok seg til det området jeg har slitt mest med. Jeg har hatt vondt i hele hodet, men aller mest bak øynene.  Merkelig. Ellers kan jeg ikke si at det var så veldig spesielt å dra til healer. Jeg har jo aldri vært hos healer før, og har vel ikke veldig troa. Det er bare det at nå prøver jeg absolutt alt, og han her hadde jeg fått anbefalt av ei venninne som i utgangspunktet var like skeptisk som meg, men som hadde hatt en skikkelig spesiell opplevelse hos han. Jeg vet ikke jeg. Dersom jeg blir gravid på neste forsøk, så skal jeg gi han en sjans.

Akupunktøren sa at jeg var blitt mye bedre, og det kunne jeg jo egentlig kjenne selv. Nå har jeg jo gjort mye selv også ved å legge om livstil og kosthold. Men det er veldig godt å få bekreftelse fra han at dette faktisk nytter. Jeg håper bare det er nok til at det vil feste seg neste gang.

Når det gjelder kostholdsendringene, så er jeg fullstendig overbevis om at det var smart. Ikke bare i forhold til å bli gravid, men ellers også. Jeg har alltid trodd at det skal være så vanskelig å leve uten hvete, men det er faktisk det enkleste. Jeg er ikke ekstremt streng, og spiser noe spelt (men veldig lite). Når det gjelder raffinert rørsukker, så går det også greit. Det eneste jeg ikke har klart å kutte ut helt, er melkeprodukter. Jeg spiser litt yoghurt og veldig lite mager ost. Men GUD som jeg savner et stort glass med iskald lettmelk. Denne kostholdsomleggingen har allikevel gitt meg mange nye favoritter. Den viktigste favoritten er linser. Jeg elsker linser og kan nesten spise det til alle måltider, og det er så deilig når jeg endelig elsker noe som virkelig er sundt og viktig for meg.

Jeg har tidligere skrevet om hvor glad jeg har vært i Nescafe sine pulverposer med cafe vanilla. Jeg har vært helt avhengig, og det har gitt meg masse dårlig samvittighet. Men nå har jeg altså kuttet den helt ut. Jeg har funnet en helt greit erstatning. Istedefor kaffen har jeg begynt med koffeinfri pulverkaffe og istedet for melk og vanilje, så har jeg funnet rismelk med vaniljesmak. Det blir ikke helt det samme som nescafe, men det funker. Det var litt magert, men så leste jeg et sted et tips om å ha kokosolje oppi. Tipset var egentlig for å passe på å få i seg nok kokosolje, men da jeg prøvde, så fant jeg ut at kaffen ble jo mye bedre også. For at dette skal smake greit, har jeg også litt lønnesirup oppi (ikke mye, det blir fort søtt). Jeg bruker også litt lite kaffe og litt mye melk, siden rismelken ikke er like fyldig som melk.

Når det gjelder kokosolje, så har jeg funnet ut at det er et “må ha” -produkt. Det innholder mellomlange fettsyrer som er veldig viktig for kroppen, og jeg har sett flere nettsider som anbefaler kokosolje i forbindelse med fertilitet (det gjelder forresten også å kutte ut gluten og raffinert sukker). Jeg kjøper cocosa sin kokosolje. Den er helt smak- og luktfri og jeg bruker den i matlaging, på brødskiva og ja, jeg putter den egentlig inn overalt jeg synes det går an. Fordelen med den er også at den tåler steking uten at den blir ødelagt og usunn, og det er det beste av alt. Den skal jeg virkelig aldri slutte å bruke. Nå skal jeg kutte ut alle andre oljer, bortsett fra kokosolje og olivenolje. Cocosa-produkter selges i helsekostbutikken. Jeg har også kjøpt cocosa kokosblomstsukker som erstatning for raffinert sukker. Det smaker farlig godt. Men obs, det er jo også et sukker, så man skal ikke overdrive det heller, selv om det er sunnere enn vanlig hvitt rørsukker.

linsemiddag

 

En av mine nye favorittretter: Linser med hvitløk, gulrot og krydder, skåldede tomater og yoghurt med kylling. Jeg har ikke så ofte kylling, men fisk er jo mye sunnere, og det skal jeg spise mye av. Så som oftest har jeg en eller annen fisk. Aller helst skal jeg spise fet fisk, men mesteparten av den fete fisken man får tak i er jo oppdrettsfisk, så jeg sliter litt der. Jeg kjøper makrell så lenge jeg får tak i det, men jeg må nok snart begynne med å fiske selv, skal det bli noe som ikke er oppdrett.

 

Klemmer fra Ønskemor

(sukk, nå måtte jeg opprette en ny kategori på bloggen: ivf-forsøk nr. 3 🙁  )

12 Replies to “Lenge siden sist!”

  1. Ja, det skal jeg gjøre en dag. Helgen kanskje 😉 Jeg synes jeg spiser veldig mye god mat nå, som atpåtil er sunn! Det er så deilig når det er slik. Også gir det masse overskudd 🙂

 1. Så godt å høre fra deg igjen! Og spennende med nytt forsøk. Jeg startet med nesesprayen suprecur på lørdag og er igang med mitt andre forsøk. Så da kan vi følge hverandre. 🙂 Bivirkninger fra nesesprayen merker jeg godt allerede; humørsvingninger og irritabel og sårbar. Har bedt om sykemelding fram til høstferien. Psykologen og legen min støtter meg heldigvis og vi prøver å gjøre kroppen klar. Kosthold tror j også har mye å si. La om til lavkarbo for to år siden og har blitt mye friskere. Hadde mye vondt i hodet før pga blodsukkersvingninger. Lykke til med forsøket, det er ingen dans på roser, og ingen som ikke har prøvd selv aner hvordan det sliter på kropp og sinn.

  1. Ja, da følger vi hverandre. Jeg skal gå i fire uker på den da, så jeg starter med sprøytene den 10/10. Så kanskje jeg kommer litt etter. Jeg er heldig med nesesprayen og har veldig lite bivirkninger. Det verste er at jeg mister veldig mye hår av den. Og nå som jeg er i svømmehallen og jobber i vann mange ganger i uken og ofte flere ganger om dagen, så blir det nok ekstra ille. Menmen… jeg er veldig glad for at jeg ikke blir i dårlig humør av den. Da hadde det vært mye verre. De bivirkningene jeg får er når jeg starter med sprøytene, da har jeg en følelse av at det er kombinasjonen som gir meg vondt i hodet. For da får jeg særlig vondt med en gang etter at jeg har tatt sprayen.

   Ja, stabilt blodsukker er viktig for helsa. Jeg kjører ikke lavkarbo nå, men kutter ut rørsukker og kutter ned på sukker så godt det lar seg gjøre for meg. Men jeg er ikke fanatisk på den biten. Gluten derimot, det kommer jeg aldri mer til å spise trur jeg. Iallefall begrense det veldig. Jeg trur ikke det er særlig bra for noen med gluten egentlig. Jeg har aldri før merket så merkbar bedring ved kostholdsendring.

   Nei, huff… det er virkelig sant. Dette er ikke for pingler altså. Jeg kommer til å vurdere sykemelding når jeg starter med Elonva, for sist jeg tok den, fikk jeg veldig humørsvingninger og følte meg generelt veldig sliten.

   Masse lykke til til deg også!!!

   Klem

 2. Så nettopp Pulsprogrammet du var med på på nett, kjenner meg så godt igjen i følelsene du beskriver. Rart at morsinstinktet og ønsket om barn er så sterkt hos oss 🙂 Vi var til inseminasjon med donor på Ciconia nå i august, men ble negativt. Skal ned igjen i oktober, før vi muligens prøver ivf. Ønsker så veldig at det skal klaffe for deg, for oss begge. Tror det er få som virkelig klarer å forstå hvordan dette savnet føles, og sorgen hvis det ikke går. Dette skal vi klare! Lykke til med forsøket nå, er ofte innom og titter her 😉

  1. Ja, det instinktet må være virkelig sterkt… så utrolig hva man er villig til å gå gjennom for å få den drømmen oppfylt.

   Masse lykke til til deg også!

   I Oktober skal det endelig klaffe for oss begge 😉

   Klem

 3. Så spennende, du er jo virkelig flink 🙂 må nok følge deg i rekken og starte på nytt IVF forsøk, dessverre. Men nå får vi ha troen på neste gang. Vi starter ikke opp for om et par mnd ser jeg for meg, la kroppen hvile litt 🙂 lykke til!!

  1. Huff, så synd det ikke klaffet for deg heller. Jeg skjønner godt det med å gi kroppen pause. Jeg synes det er veldig vanskelig å ta pause på den ene siden, mens på den andre siden, så kjenner man jo at man hadde hatt godt av det. Tusen takk og lykke til til deg også!

   1. Det er vanskelig ja, men både kroppen og lommeboka trenger å komme seg igjen, hadde liksom ikke tenkt at vi hadde behov for så mange forsøk, men man vet jo aldri det… Lykke til, til deg også 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.