Luksus for meg

Det er ikke mange jeg snakker med som helt klarer å fatte at dette er luksus for meg:

image

Da jeg bestemte meg for å starte med tøybleier var ikke luksus forbundet med noen av argumentene jeg hadde for å bruke tøybleier til babyen min, bortsett fra at jeg tenkte det måtte være bedre for stumpen enn engangsbleier.

Mitt hovedargument var økonomi. Jeg var helt sikker på at jeg enten kom til å spare penger på det, eller i verste fall ikke tape noe iallefall. Jeg kunne helt klart få til å bruke kjempegode og fine tøybleier uten å tape, og faktisk spare ganske mye penger på det. Jeg har en del veldig gode, og billige bleier, som jeg fint kan bruke til flere babyer hvis jeg er så heldig å få det. De aller fleste bleiene mine har jeg handlet brukt, og det har jeg jo spart penger på. Jeg kommer også til å få solgt dem når jeg ikke trenger dem lenger.

Jeg tenkte selvfølgelig også på miljø da jeg bestemte meg for tøybleier. Jeg trur fremdeles det er litt bedre for miljøet å bruke tøybleier, men det er et vanskelig regnskap, så det kan jeg ikke vite sikkert. Jeg bruker iallefall ikke tørketrommel da.

At bleiene var utrolig søte tok jeg som en bonus før jeg begynte. Nå i ettertid, må jeg si at “dessverre” er bleiene EKSTREMT søte og jeg klarer ikke la være å shoppe “bare en bleie til” når jeg ser en nydelig bleie som ser god ut for baby. Bleien på dette bildet har jeg fått sydd på bestilling. Jeg bare “måtte” ha en superwoman-bleie til min supergirl. Jordmor fortalte at hun kom som superman siden hun hadde armen langst hodet da hun kom ut.

Og hvis noen lurer på økonomiargumentet mitt for å bruke tøybleier så er det “loooong gone”. Jeg sparer ikke ei krone. Det er helt sikkert. Nå vil jo tiden vise da når jeg begynner å selge unna igjen om jeg får igjen såpass mye penger at det ikke blir så ille. Er jeg heldig så går jeg kanskje i null. Men spare penger på det. Tror jeg neppe at jeg kommer til å gjøre. Jeg har til og med en del bleier, blant annet denne superwomanbleia, som jeg med ganske stor sannsynlighet ikke kommer til å klare å selge igjen.

Men om jeg angrer på at jeg begynte med tøybleier? Ikke en dag.

Ville du vurdert tøybleier om du skulle ha baby og igang med ny bleieperiode nå? I tilfelle hvorfor, eller hvorfor ikke?

Ønskemor

11 Replies to “Luksus for meg”

 1. Nå er jeg ferdig med babyer(pga alder, jeg er 41), men da yngstemann ble født for snart 12 år siden, vurderte jeg tøybleier sterkt. Skulle jeg mot formodning få en til, så vil det bli tøybleier på babyen.

 2. Tøybleier er helt vanvittig søte ja! Her er det full kjøpestopp… redd jeg bare har tjent inn en brøkdel av kostnadene foreløpig, papirbleier blir jo nesten kastet etter nybakte foreldre. Jeg er så crazy at jeg har ammeinnlegg i bambus som matcher tøybleiene. 😉

 3. Kunne ikke tenkt meg tøybleier altså. Really 😀 Syns det virker dyrt, og ikke minst utrolig upraktisk sammenlignet med høyabsorberende (og billige) engangsbleier. Jeg er urokkelig. Når det er sagt, var den der superkvinne tøybleia helt utrolig kul 🙂 Må kunne gå an å koste på seg litt når man har tøybleier som hobby 🙂

  1. Dyrt trenger det abdolutt ikke være. For godt under 100kr kan du få en helt ny lommebleie av god kvalitet med innlegg. Så trenger man 24 slike. Så dersom man bruker 2400 på slike bleier og selger dem etter bruk kan man kanskje få mellom 500 og 1000 tilbake igjen. Eller du kunne kjøpt en slik bleiepakke brukt og betalt under 1000 for det. Så dyrt trenger det absolutt ikke være. Jeg har flere av de billige bleiene og liker dem like godt som mange dyrere bleier. Jeg et overasket over hvor praktisk jeg synes det er. Finner det ikke upraktisk i det hele tatt. Slipper ut med søpla så ofte og går aldri tom for bleier. Bleiene vaskes sammen med annen 60graders vask. Bæsjen havner i do (samles opp av tynne rispapir i bleia) så bleievasken blir ikke så guffen da. Men skjønner godt mange tenker som deg og det er helt greit 🙂

 4. Er det virkelig helt ok å kaste rispapir i do? For der har jeg lest litt forskjellig og mannen er ekstremt skeptisk… det er det stopper meg i forhold til å bruke tøybleier fulltid på dagtid.

   1. Ja. De fleste steder er beskjeden så klar som dette. Hvis du ønsker å lære mer om tøybleiebruk, så anbefaler jeg facebookgruppen tøybleiesnakk. Tøybleieforeningen har også mye informasjon på sine nettsider.

  1. Ja. Jeg og har hørt forskjellig. Stort sett har jeg hørt at man inke skal det i Norge. Noen steder sier de at du gjerne kan gjøre det, men du risikerer å tette dine egne rør og at de offentlige visst nok er store nok. Jeg kaster ikke i do. Ved avføring kaster jeg den i en nedbrytbar hundepose og har i søpla. De som bare er tisset i vasker jeg sammen med tøybleiene og kaster når de er utslitt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.