Nu går alt så meget bedre :-)

Det var helt unødvendig å grue seg til  å dra til gynekologen igår. Han var fantastisk! Først så han på papirene mine, med oversikt over sykluser og prøver og slikt. Første kommentaren hans var at jeg burde insemineres rundt syklasdag 14-15. Jeg har blitt inseminert på syklusdag 12 begge gangene og da trudde at endelig har jeg funnet en god grunn til at det ikke har klaffet før, og nå skal det endelig klaffe. Den gang ei… han ville selvfølgelig ta en ultralydscanning på meg og det første han sa var at slimhinnen var usedvanlig tykk og fin så tidlig i syklusen og at her var det iallefall nok østrogen. Han fant ingen aktuelle follikler på venstre side, og det hadde jeg på følelsen for jeg er ganske sikker på at jeg hadde eggløsning på venstre sist og det kjennes ut som at det er på annenhver side. Godt å få slikt bekreftet.

 

På høyre side fant han iallefall en (vet ikke om det var snakk om flere) han sa en del tall mellom 15 og 17, og jeg mener at jeg forsto det slik at follikelen var på ca 16mm. Da regnet han seg fram til at eggløsningen ville skje på søndag eller mandag. Han syntes at jeg burde insemineres på lørdag OG søndag. Det likte jeg å høre. Jeg vil gjerne insemineres to ganger fordi det føles som at det øker sjansen. Da jeg lurte på om hvordan jeg skulle forholde meg til eggløsningstestene, så mente han at jeg ikke skulle forholde meg til det, for han var ganske sikker på at det burde bli gjort slik. Jeg hadde også flere spørsmål om når eggløsningen mest sannsynlig kom i forhold til positiv eggløsningstest, men det brydde han seg lite om, og visste heller ikke helt. Han så kun på størrelsen på follikelen og regnet utifra det. Jaja…

 

Så nå har jeg vært i kontakt med Stork Klinik. De er veldig sikre på at jeg MÅ teste en positiv eggløsningstest før jeg insemineres og de var ikke så ivrige på å inseminere to ganger. Men det må da være jeg som bestemmer det? Jeg har egentlig hatt en følelse av at jeg har blitt inseminert for tidlig begge gangene for jeg har høy LH så lenge og det tar også en stund før temperaturen min går opp. Det beste er at både Stork Klinik og gynekologen holder en knapp på lørdag først og fremst. Jeg holder en knapp på søndagen i tillegg. Denne gangen MÅ det gå.

 

Ønskebestemor og Ønskebestefar (altså mine foreldre) holder en knapp på at jeg ikke skal stresse iallefall. Så Ønskebestefar har kjøpt flybillett til meg på fredag og jeg skal være helt til søndag iallefall. Da blir det ikke noe stress, så får jeg heller prøve å finne et sted jeg kan bo litt billig da. Jeg hadde jo tenkt å ta buss for å spare penger, men da slapp jeg iallefall det. Hvis jeg får eggløsning før det, så får jeg bare reise før da. Men det er jeg ganske sikker på at jeg ikke får. Det samme om eggløsningen kommer senere, så får jeg bare bli litt lenger. Sånn er det med den saken.

 

Det mest positive jeg fikk ut av samtalen med Stork Klinik i dag er at de sa at de gjerne kunne scanne meg når jeg kom. Jeg visste ikke at de kunne det en gang jeg. Men nå skal jeg iallefall forvente at de gjør det. Kan til og med henne at jeg får overtalt dem til å scanne meg allerede på fredag for å se hvordan ståa er.

 

Iallefall, så virker alle sammen ganske sikre på at det er lørdag det skal skje. Det er syklusdag 12, akkurat samme dagen som jeg har blitt inseminert de to foregående gangene. Jeg holder en knapp på søndagen også jeg. Krysser fingrene for det og driter i at det blir temmelig dyrt

 

Klemmer fra en forsiktig optimistisk Ønskemor.

16 Replies to “Nu går alt så meget bedre :-)”

 1. Masse masse lykke til, det er spennende og følge deg! Jeg sitter og håper hver gang jege r innpå her at du skal ha ett innlegg hvor det står JEG ER GRAVIIIID!!!
  Ha en super dag i det fine været!
  Stor klem fra en englemamma <3

 2. Heisann.
  Sist jeg var på Stork, “møtte” jeg faktisk et UL-apparat på venterommet. Jeg spurte om de skulle begynne med scanning, og da sa de at de skulle starte IVF-klinikk. Er jo kjempefint om man kan scannes før inseminasjon. Masse lykke til på kommende tur. Dette høres veldig lovende ut. Tvi-tvi!

 3. Så bra å lese at du fikk en positiv erfaring 🙂 Og når jeg leste dette innlegget ble jeg bare 110% sikker på at neste forsøk vil lykkes for deg! Nå har du alle forutsetninger med deg, og dobbel inseminasjon er noe jeg også har veldig tro på. Vurderer det selv neste gang om jeg ikke får påvist endometriose og bare er nødt til å tenke IVF…
  Synes forresten det er rart de ikke var så ivrige på tanken på dobbel inseminasjon, de har jo til og med egen pris for det har jeg sett. Uansett er det som du sier du som bestemmer det, så ikke bry deg om hva de sier og stå på ditt.
  Dette blir spennende! 🙂

 4. Karoline Grimsmo: Kjære englemamma, jeg fulgt din blogg i noen uker nå også. Tenker masse på deg. Historien din skremmer meg veldig…. håper du snart får noe nytt og positivt å tenke på.

 5. mummrik: Oi, det hørtes jo veldig spennende ut da. Jeg satser på scanninger ja. De kan gjerne se på meg både fredag, lørdag og søndag. Det hadde jeg likt. Kanskje jeg kan få noe mer konkret tidspunkt om når eggløsningen skjer.

 6. Et ønske så stort: Ja, det lover jo virkelig godt nå da. Men jeg skal innrømme at jeg har mistet helt troa. Jeg fortsetter bare fordi jeg kan jo ikke gi opp heller når jeg har begynt. Jeg skal begynne å tro den dagen jeg har positiv graviditetstest jeg.
  Ja, de har egen pris for dobbel inseminasjon, så det burde jo ikke være så vanskelig å få til. Og når gynekologen sier det også. Jeg skal stå på mitt jeg.

 7. Nei men du da, du som har vært så positiv hele veien – du kan jo ikke snu det nå. Nå som du virkelig har funnet en måte å optimalisere sjansene dine så 🙂 Jeg står hvertfall fast ved følelsen min om at dette vil gi full klaff for deg… 😉

 8. Et ønske så stort: Tusen takk… ja, tja… jeg har vel egentlig ikke helt hatt troa etter det første forsøket. Men det gjør jo ikke noe. Jeg er ikke deppa eller noe slikt. Bare i en slags tom vente-og se-periode. Jeg skal snu tankene mine den dagen jeg tester positivt. Lettere å forholde seg til noe man vet enn bare noe man går og drømmer om uansett.

 9. Jeg tror ofte følelsen av “kan dette virkelig gi meg et barn?” ligger i bakhodet på oss som driver med dette – det hele føles hvertfall for meg rett og slett litt surrealistisk. Kjenner meg av den grunn igjen i tankene dine om at du fortsetter fordi du ikke kan gi opp når du har begynt, og et behov for noe å forholde deg til før du kan tro. Trodde forresten ikke du var deppa 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.