Prøve å bli gravid

Nu går alt så meget bedre :-)

Det var helt unødvendig å grue seg til  å dra til gynekologen igår. Han var fantastisk! Først så han på papirene mine, med oversikt over sykluser og prøver og slikt. Første kommentaren hans var at jeg burde insemineres rundt syklasdag 14-15. Jeg har blitt inseminert på syklusdag 12 begge gangene og da trudde at endelig har jeg funnet en god grunn til at det ikke har klaffet før, og nå skal det endelig klaffe. Den gang ei… han ville selvfølgelig ta en ultralydscanning på meg og det første han sa var at slimhinnen var usedvanlig tykk og fin så tidlig i syklusen og at her var det iallefall nok østrogen. Han fant ingen aktuelle follikler på venstre side, og det hadde jeg på følelsen for jeg er ganske sikker på at jeg hadde eggløsning på venstre sist og det kjennes ut som at det er på annenhver side. Godt å få slikt bekreftet.

 

På høyre side fant han iallefall en (vet ikke om det var snakk om flere) han sa en del tall mellom 15 og 17, og jeg mener at jeg forsto det slik at follikelen var på ca 16mm. Da regnet han seg fram til at eggløsningen ville skje på søndag eller mandag. Han syntes at jeg burde insemineres på lørdag OG søndag. Det likte jeg å høre. Jeg vil gjerne insemineres to ganger fordi det føles som at det øker sjansen. Da jeg lurte på om hvordan jeg skulle forholde meg til eggløsningstestene, så mente han at jeg ikke skulle forholde meg til det, for han var ganske sikker på at det burde bli gjort slik. Jeg hadde også flere spørsmål om når eggløsningen mest sannsynlig kom i forhold til positiv eggløsningstest, men det brydde han seg lite om, og visste heller ikke helt. Han så kun på størrelsen på follikelen og regnet utifra det. Jaja…

 

Så nå har jeg vært i kontakt med Stork Klinik. De er veldig sikre på at jeg MÅ teste en positiv eggløsningstest før jeg insemineres og de var ikke så ivrige på å inseminere to ganger. Men det må da være jeg som bestemmer det? Jeg har egentlig hatt en følelse av at jeg har blitt inseminert for tidlig begge gangene for jeg har høy LH så lenge og det tar også en stund før temperaturen min går opp. Det beste er at både Stork Klinik og gynekologen holder en knapp på lørdag først og fremst. Jeg holder en knapp på søndagen i tillegg. Denne gangen MÅ det gå.

 

Ønskebestemor og Ønskebestefar (altså mine foreldre) holder en knapp på at jeg ikke skal stresse iallefall. Så Ønskebestefar har kjøpt flybillett til meg på fredag og jeg skal være helt til søndag iallefall. Da blir det ikke noe stress, så får jeg heller prøve å finne et sted jeg kan bo litt billig da. Jeg hadde jo tenkt å ta buss for å spare penger, men da slapp jeg iallefall det. Hvis jeg får eggløsning før det, så får jeg bare reise før da. Men det er jeg ganske sikker på at jeg ikke får. Det samme om eggløsningen kommer senere, så får jeg bare bli litt lenger. Sånn er det med den saken.

 

Det mest positive jeg fikk ut av samtalen med Stork Klinik i dag er at de sa at de gjerne kunne scanne meg når jeg kom. Jeg visste ikke at de kunne det en gang jeg. Men nå skal jeg iallefall forvente at de gjør det. Kan til og med henne at jeg får overtalt dem til å scanne meg allerede på fredag for å se hvordan ståa er.

 

Iallefall, så virker alle sammen ganske sikre på at det er lørdag det skal skje. Det er syklusdag 12, akkurat samme dagen som jeg har blitt inseminert de to foregående gangene. Jeg holder en knapp på søndagen også jeg. Krysser fingrene for det og driter i at det blir temmelig dyrt

 

Klemmer fra en forsiktig optimistisk Ønskemor.

16 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.