Ny klinikk, nytt land?

Jeg vurderer veldig om dagen og sjekker ut alle muligheter. Jeg lurer rett og slett på om dette er klinikken jeg skal entre neste sommer for ivf-behandling:

Klinikken finnes jo i flere land. Det er Riga jeg vurderer sterkest på det nåværende tidspunkt. Jeg har tittet på Finnland også, men det var en del dyrere og litt vanskeligere og dyrere med fly dit. Riga hadde flybiletter tur/retur til 686 kroner i vinterferien (måtte jo bare finne en dato for å sjekke). Kanskje litt dyrere om man bestiller rett opp under, men med ivf, så vet man vel i litt god tid når man skal reise?

Så lurer jeg veldig på hva som ligger i prisene på nett. Om det er med eller uten medisiner og slikt. Jeg regner med at prisen på 2080 euro er uten medisiner og jeg lurer på om det blir litt dyrere når man ikke har partners sperm, men donorsperm. Så si kanskje 2000 ekstra for sperm og så var det medisiner da. Hvor mye må jeg egentlig regne med å betale for det? Noen som har peiling? Synes jeg har lest mellom 10 og 15 000 en plass jeg? Kan det stemme? Så ser det ut til at denne klinikken krever at pasientene er lenge på stedet for å få all oppfølging der, men kan det være nødvendig da? Jeg synes da dere som har reist til Danmark har vært der i tre dager. En dag for uttak og innsett to dager etter det? Det kan da ikke være nødvendig at jeg må være i Riga i nesten 3 uker? Da blir det iallefall dyrt. Mange spørsmål her.

Er dette regnestykket helt på jordet? 17 000 (ivf) + 14 000(medisiner) + 1 000 (reise) + 1 000 (hotell) + 2 000 (div. utgifter) = 35 000

Hvorfor reise så langt? Jo, for å kunne bruke åpen donor! Jeg ble så glad da “Andreas” gjorde meg oppmerksom på denne muligheten.

Ønskemor

6 Replies to “Ny klinikk, nytt land?”

  1. Skjønner at jeg har regnet helt feil fikk svar på en kommentar jeg skrev til En blir to?:(Sitat):Ønskemor: Oi! Dette var litt av en utfordring! Jeg valgte en pakke som besto i tre IVF-forsøk (egguttak og innsett). Denne koster 36.500 danske kroner. I tillegg kommer 900,- danske kroner pr.gang for donorsæd. Så betalte jeg også 2500,- danske kroner for nedfrysning av befruktede egg. (Alt dette blir ca.41.000 norske kroner med dagens valutakurs).All medisin og ultralydundersøkelser i forkant av forsøkene kommer i tillegg. Samt reise og opphold. Så det koster jo endel mer enn bare forsøkene…Medisinene mine kostet meg ca.7-8000,- norske kroner pr.forsøk. Altså totalt ca.kr.16.000,-Så kom tre UL før første forsøk og to UL før andre forsøk, totalt 4500 norske kroner (900 kr.for UL)I og med at jeg nå ble gravid på 2.forsøk så faller 3.forsøk i pakken bort. (Såfremt barnet blir født iallefall)Så skulle jeg finne på å kjøre i gang søskenforsøk om noen år må jeg starte litt på nytt… Jeg har jo fryse-eggene mine og det koster 4000 for ett forsøk der.Men altså… Totalt i denne omgang har jeg punget ut ca.61.500 norske kroner for IVF-forsøkene mine. Sikkert nærmere 80.000 om jeg tar med reise og opphold… Oi, glemte akupunktur i forkant av begge forsøk. Det kostet meg også 400 danske. Shit, jeg har brukt mye penger!Så som du ser, så er kostnadene ganske mye større enn det kan se ut som. Men CFC er veldig fleksible ifht betaling, jeg betaler nok frem til sommeren tenker jeg…Håper du fikk svar. Men er noe uklart, eller jeg har forklart meg klumsete, så spør gjerne på nytt!(Sitat slutt)

  2. Jo, regnet litt etter nå… blir ikke helt ulikt. Jeg trur ikke jeg skal kjøpe en pakke med 3 forsøk. Blir nok et sted mellom 30 0000 og 40 000 per forsøk.

  3. Det er billig å reise til, bo i og leve i Riga 🙂 Vi var der 5 dager i sommer, de var så greie at jeg fikk kjøpe Gonal-f hos dem også, jeg betalte ca halv pris for medisinene der – de har medisinene man trenger på klinikken :)Hvis de ikke har gjort om nå, så gjelder ikke prisene som ligger på nett for oss "utlendinger", så det lønner seg å sende en mail – de skriver og prater greit engelsk :)Når vi var der i sommer, så var det flere svensker på venterommet, og damene der virket såååå koselige! Hadde vi visst det vi vet i dag, for ett år siden, så hadde vi nok heller kjøpt en 3-pak i Riga, enn å kjøpe to enkle hos Hausken…

  4. Ja, priser på reise og opphold er noe av grunnen til at valget ser ut til å falle på Riga. Jeg trur nok at det blir til at jeg reiser dit. Jeg har allerede sendt en forespørsel til dem, så nå venter jeg spent på svaret. Kanskje jeg skal vurdere en trepakk… jeg er såå usikker. Jeg er glad jeg har litt tid til å tenke på dette nå. Føler meg ikke klar til å ta en endelig avgjørelse enda.

  5. Kommenterer enda litt til, jeg. Kostnadene til medisiner på 10-15.000 er ofte for de med vanlig IVF hvor de skal nedreguleres med nesespray først. Jeg valgte lavstimulert, derfor billigere medisin.Ifht 3pk eller ikke: Jeg valgte først enkel behandling, men ba pent om å få den omgjort til 3pk da første forsøk gikk i dass… Du kan jo spørre om det samme? Så slipper du å føle at du "kaster bort" to forsøk om den skulle sitte på første.Du kan nok skrape bort noen kroner på medisinutgifter iallefall og satse på at reiseutgiftene holder seg lave.Så må jeg si at det kun er ved full IVF (inkl. nedregulering) at man kan planlegge egguttak lengre tid i forveien. Lavstimulerte IVF-forsøk bestemmes ikke før to dager før uttak, avhengig av hva ultralyden viser. Det fungerte slik i Danmark iallefall. Kanskje Flippy kan si noe om dette som tross alt har vært der?Uansett, så er dette noe du kommer til å klare økonomisk. Det er utrolig hva man får til når man har bestemt seg ikke sant? 😉

  6. En blir to: Ah… åja… Jeg trur jeg får diskutere mulighetene med gynekologen. Har fått time om en uke, så da skal jeg også ta opp om jeg bør ta en lapraskopi før jeg fortsetter med noe som helst.Det er helt klart at jeg skal få det til, men det blir litt trangt framover, det må jeg bare si.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.