Oppdatering uke 8 (7+6)

Jeg vet ikke om jeg skal lage slik oppdatering hver eneste uke. Det er vel ikke SÅÅ mye som skjer framover at det blir så veldig interessant igrunnen. Men jeg ser andre gravide gjør det, så jeg får vel prøve i blant jeg også. Det er ikke helt alt jeg vil svare på. Men det kommer jeg til.

Magebilde: 

image

 

Flatt…. både foran og bak…. som vanlig 😀 Og beklager dårlig bilde. Jeg trur jeg får gjøre en avtale med mamma om at hun kan ta noen bilder av meg underveis, for mobilkamera inne på badet mitt funket ikke veldig bra.

Termin: 24.mars – min 38-årsdag! Jeg tipper på dobbelbursdag, men det er fordi broren min har bursdag 4 dager senere. Så sjansen er der altså. Det blir iallefall en uke vi får “gjort unna” tre bursdager i vår familie 😀

Uker på vei: 7+6 (tenk det, i morgen starter jeg på den niende uken, som tiden flyr)

Kjønn: For tidlig å vite. Men jeg kommer helt klart til å ønske å vite det. Av en eller annen grunn, så tar jeg meg ofte i å si “han” selv om jeg egentlig ønsker meg jente.

Navn: Jeg har mange tanker og ideer, men ingenting er avgjort. Trur jeg sliter litt med beslutningsvegring på det området, så det blir nok ikke bestemt noe før etter fødsel. Selv har jeg hett Therese i en hel uke før jeg fikk mitt endelige navn. Jeg trur jeg trenger å prøve ut litt.

Neste kontroll: Den 18.august hos fastlegen (det er i uke 10). Jeg har time hos jordmor i uke 13. Regner med å gå både til fastlegen og til jordmor for kontroller sånn annenhver gang. Så venter jeg på svar om jeg får duotest. Da blir det eventuelt ultralyd i uke 12 ca.

Aktivitet: Det er nok litt tidlig enda ja, men hjertet har jeg sett og hørt. <3

Hjertelyd: Ja <3 fantastisk opplevelse

Morkaka: Aner jeg lite om, bortsett fra at alle mål var som de skulle på ultralyd 7+3.

Vann i kroppen: Tviler

Kynnere: Altfor tidlig

Vekt: Jeg synes det er veldig vanskelig å prate om vekt offentlig. Og jeg klarer ikke å skrive noe om vekt uten å forklare litt. Sannheten er at jeg alltid har ønsket å legge på meg litt (eller mye), for jeg har så lett for å bli undervektig. Selv om jeg spiser mye. Jeg har i oppveksten hatt sterke komplekser for undervekt og hatet å vise meg med lite klær. Jeg har klart å stabilisere vekten på normalvektig i voksen alder og har til tider klart å komme meg godt innafor normalvektig med BMI på 20.3. Men det siste året med endometriosekosthold, så har dette vært vanskelig. Jeg HAR vært nedenfor grensen over en periode og jeg klarte akkurat å komme meg opp på normalvekt før jeg ble gravid med en BMI på 18,7, og jeg trudde jeg hadde klart å holde meg der, men da jeg gikk på vekten i dag ble jeg ekstremt skuffet. Jeg er nå nede på undervekt igjen med BMI på 18.2. Det ER for lite. Jeg trøster meg med at dette er mye genetisk for slik har mamma vært også. Hun har til og med vært enda tynnere enn meg. Og hun har heller ikke klart å legge på seg mye i graviditetene sine. Jeg skal prate med legen om dette, og jeg trenger ingen råd fra lesere akkurat på dette punktet da jeg har fått alle rådene før og dette er faktisk ganske sårt og vanskelig for meg. Jeg føler meg modig bare som har skrevet dette og er usikker på om jeg i det hele tatt skal publisere. Jeg veide 48 kg da jeg ble gravid og nå veide jeg under 47. Det er jo helt gal retning. Men det handler kanskje bare om et par dager med lite matlyst for jeg spiste godt helt fram til forrige uke. Nå skal jeg virkelig passe på å heller spise mye og heller litt usunt, enn å spise lite som på død og liv skal være kjempesunt. Uansett, så forventer jeg ikke å komme over 60 kg i graviditeten min, selv om jeg har håpet på det. De sier jo at man bør legge på seg 11-12 kg. Jeg trur nok ikke det gjelder denne dama. Men de sier at fosteret tar det den skal ha, så så lenge jeg spiser godt, så er det det viktigste. Da må jeg kanskje akseptere at babyen tærer litt på meg også. Men jeg SKAL spise godt og masse.

Strekkmerker: Altfor tidlig det også. Altså… trenger ikke få det altså. Får finne en god krem etterhvert tenker jeg.

Plager: Dotter i ørene, kramper i føttene har heldigvis sluttet etter en stund med magnesium og b6. Stikninger i magen og ømme pupper. Alt som det skal være. Dottene er plagsomme, men så lenge jeg har matlyst og slipper kvalme, så skal jeg vel ikke klage?

Humør: Jeg er mye trøtt og sliten og slapper av mest hjemme for meg selv. Det er igrunnen ikke så mange å teste ut humøret på, så jeg satser på at det er på topp 😀

Matkick: Oh yes….. softis, kjøtt, lakris, melk, leverpostei, brød. Alt egentlig. Det er kanskje ikke cravings etter noe særskilt, bare generelt god matlyst 🙂 Jo lakris og is er jeg vel litt mer enn normalt higen etter… og melk.

Utstyr: Jeg er jo av dem som har hatt en unnskyldning til å skaffe meg både leker og utstyr. Jeg har tenkt at jeg iallefall skal ha utstyr her så jeg kan få besøk av nevøen min, derfor har jeg kjøpt en gammel seng som kan forlenges og kan brukes i mange år. Den sengen har både madrass, sengetøy og dyne og pute og noen kosebamser. Jeg har en god del leker og masse bøker til litt senere. På kjøkkenet står en stokke tripptrappstol, så den mangler bare sånn ekstra sete og en bøyle etterhvert. I hagen min står gatas kuleste traktor. Den er av en merkelig grunn veldig populær blant barna i gata, selv om jeg har fått den gratis og den er gammel og shabby. Herlig at barn ikke bryr seg om slikt <3 På badet har jeg en badebalje og badeleker og en potte. Jeg har også et gammelt barnebord med tre barnestoler. Jeg har planer om å skaffe meg mest mulig brukt og billig. Etter alle utgiftene til forsøk, så har jeg rett og slett ikke råd til å bruke så mye på  utstyr. Men jeg trenger iallefall en barnevogn. Jeg er ikke tilhenger av å skaffe meg mer enn jeg vet jeg får bruk for, så jeg skal være litt forsiktig med hva jeg tar inn i huset også.  Jeg blir tante i september, så det blir jo ca 6 mnd mellom de to, så jeg håper jeg får en jente, for da blir det mye å arve etter niesen min. Jeg får også for eksempel låne en vugge av dem, så det trenger jeg ikke tenke på.

Barnerom: Jeg er usikker på hvor mye jeg skal gjøre ut av barnerommet før babyen blir født. Jeg tenker mye på samsoving og ønsker å ha leker i stua. Barnerommet er foreløpig et hobbyrom med en barneseng og loftsseng, så jeg har plass til en del gjester også. Og egentlig tenker jeg å beholde det rommet slik en stund. Fram til fødsel har jeg lyst til å sy en del barneklær i økologiske stoffer <3 Og det tar nok noen år før lille knerten egentlig har behov for et eget rom der hun/han kan ha besøk av venner. Så da blir det soverom/gjesterom/hobbyrom der inntil videre, så skal stua være lekerom.

Brystene: Er ømme…  men ikke større.

Tungt: Nei, det er lenge til det

Tanker om fødselen: Jeg har vært så åpen om så mye i prosessen min. Men når det kommer til fødsel og tanker rundt den, så trur jeg at jeg vil holde det mye for meg selv og til det private. Jeg orker ikke å snakke så mye offentlig om alt jeg ønsker, tenker og frykter. Det får bli mellom meg og de som skal være med på fødselen. Jeg orker ikke å høre fra andre om hva de tenker om mitt forhold til fødselen. Da blir det til slutt enten at de har rett, eller jeg har rett, eller mest sannsynlig ingen, men alle har litt rett. For det finnes vel ingen fasit? Jeg er iallefall sikker på at slik det er NÅ så ønsker jeg ikke dele så mye tanker om fødselen. Kanskje jeg heller vil fortelle fødselshistorien min etterpå. Men det kan jeg ikke vite her og nå iallefall. Og det kan hende at jeg endrer tanker om det underveis. Slik det er nå vil fødselen og alt rundt den være privat. Og det kommer heller ikke til å bli et stort tema på bloggen. Iallefall slik jeg føler det nå. Nesting og andre forberedelser derimot, det skal jeg skrive masse om 🙂 Gleder meg.

Klem fra Ønskemor

6 Replies to “Oppdatering uke 8 (7+6)”

 1. Spennende tider i vente☺ Men når det gjelder duotest mener jeg man har krav på det hvis man har termin det ÅRET man fyller 38 år. Samme med fostervannsprøve…

  1. Ja, når det kommer til fostervannsprøve, så får man mulighet til det hvis man får duotest. Men fostervannsprøve er uansett uaktuelt for meg. Men jeg vil gjerne vite om det er en forhøyet sjans for trisomier. Gynekologen sa at det ikke var slik du sier det, men at man skal fylle 38 før termindato. Jeg har ikke hørt noe annet sted om at det gjelder det året man fyller 38. Jeg er uansett henvist, så får jeg se hva de svarer på den henvisningen. Ikke annet å gjøre. Jeg får jo ikke gjort noe annet fra eller til allikevel.

   Og ja…. VELDIG spennende nå 🙂

   1. Ok:-) Ja, da er det sikkert slik 🙂 Du er jo midt i prosessen så da vet du mer enn meg 🙂

    1. Jeg er ikke sikker altså. Men kjenner ei som ikke fikk henvisning fra fastlegen siden hun hadde termin to uker før hun fylte 38. Men hun fikk henvisning av en annen lege og da trur jeg det gikk i orden. Men jeg får bare vente å se hva de svarer.

 2. Tror naturen hjelper oss på vei. Jeg har også hatt problemer med vekten, og har i store perioder de siste årene vært undervektig. Men nå? Å herregud som jeg spiser, tror jeg har doblet matbudsjettet så det er ikke bare-bare 😉

  Vet du at lakris skal virke stimulerende på blodtrykket, som gjerne går litt ned når man blir gravid? Melk og is er gode energi- og kalsiumkilder, skjelettet til barnet ditt lages nå. Naturen er en fin ting 🙂 Hele graviditeten er veldig fascinerende, hvis man bare setter seg litt inn i det. Alt skjer for en grunn, og fosteret er godt beskyttet.

  Og til slutt kommer den, til dekket bord… 😉 Det er ganske utrolig.

  1. Ja, jeg er helt enig med deg. Når det gjelder lakris, så er det ikke blodtrykksfaktoren jeg har vært bekymret for, for jeg er veldig klar over den. Det er vel heller sukkeret som homeopaten har bedt meg fortsette å holde meg unna som bekymret meg. Jeg har normalt sett veldig lavt blodtrykk og har hørt før at lakris er bra for det. Men… dette sukkeret…. Akkurat som med melk. Det har vel også sine gode og dårlige sider. Det ER jo en grunn til at jeg har blitt bedt om å kutte det ut. Men nå klarte jeg altså ikke lenger.

   Det går nok helst bra 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.