Så deilig i Vestfold i april

Nå er jeg i Vestfold (har vært her siden tirsdagskvelden) og det må jeg si er bare deilig. Jeg tar toget til Gardermoen i morgen midt på dagen og gleder meg til å være to døgn i København i ro og mak, uten stress denne gangen. Jeg skal nok bare finne et hotelrom og slappe av der for det meste for jeg har med meg en del rettearbeid å gjøre og jeg har ikke så mye penger å bruke. Men Stork Klinik skal jeg iallefall til to ganger. Jeg vil ha to inseminasjoner denne gangen. Så det så.

 

Jeg diskuterte foresten både ivf og hormonbehandling med gynekologen min. For det første var det jo snakk om å ta eggløsningssprøyte, men han så ikke at det kunne være noe sikrere enn de tegnene jeg allerede har, så det var egentlig ikke aktuelt. Vi pratet om at jeg kunne sette igang Pergotime ved neste syklus. Det var ikke noe problem. (mulig det måtte vente til syklusen etter det igjen fordi han skulle på ferie). Men jeg skal innrømme at jeg er litt skeptisk til det. Jeg ville følt meg kjempesnytt om jeg da kom til scanning på syklusdag 11 og fått påvist fire aktuelle follikler og mått avlyst turen fordi faren for flerlingsvangerskap er for stor. Dessuten, så virker jo alt å være i skjønneste orden med meg, både syklusen og hormonene mine… alt virker jo egentlig å være helt perfekt. Er det egentlig noe lurt å begynne å tulle med det? Tanken skremmer meg litt. Eneste er at jeg egentlig drømmer om tvillinger og den sjansen øker jo dersom jeg går på Pergotime. hmm…

 

Så pratet vi om ivf, han var absolut ikke negativ til det, og sjansene øker noe, men kanskje ikke tilsvarende pengene det koster. Jeg håper jeg slipper å vurdere det egentlig. Det var jo positivt å høre at Stork Klinik skal begynne med ivf da. da kan jeg kanskje ta ivf med åpen donor dersom det blir aktuelt allikevel senere.

 

Vårklemmer fra Ønskemor

6 Replies to “Så deilig i Vestfold i april”

 1. Hehe, jeg drømmer om tvillinger for tiden jeg også. Da gynekologen scannet meg etter pergokuren før min siste tur sist og bare fant én stor follikkel utbrøt jeg “nei, jeg som hadde planlagt tvillinger!” mens han gravde rundt 😀 Men uansett, sånn jeg fikk forklart pergotime sist hos gynekologen bare forsterker den eggløsningen på en måte. Det klusser ikke til eller noe. Spurte også om det svekket kvaliteten på eggene eller noe, og fikk et “absolutt ikke” til svar. Eneste jeg har sett andre erfare at det kan gjøre slimhinnen i livmoren noe tynnere. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor han mente pergotime kunne være en god idé og ikke en hCG-sprøyte siden alt fungerer som det skal? Den sprøyta anbefaler flere leger og klinikker har jeg sett, ikke bare timer og sikrer den eggløsninga bedre – den gjør mye bra for livmoren også.
  Angående for mange follikler så har jeg sett Lindenberg svare at de eventuelt tømmer noen for å unngå flerlingsvangerskap. Om Stork skal starte med IVF så lar sikkert dette seg gjøre der og? Regner med det også vil si at det vil være leger der og at dette da vil la seg ordne 🙂 Spennende at de skal sette i gang med det forresten. Hvertfall om de samtidig kan fortsette å tilby åpne donorer da det jo ikke er tillatt på legedrevne klinikker – en regel som nok er litt tøff for de som kanskje ikke greier bli gravid med inseminasjoner og sitter igjen med IVF som eneste mulighet. Synes det er litt trist at man skal måtte gi avkall på ønsket om åpen donor av den grunn.
  Jeg babler mye nå, sorry – jeg er bare så engasjert i eggløsninger, hormoner, inseminasjoner og IVF behandlinger for tiden at det snart går rundt for både meg og eggstokkene mine.
  Jeg håper du får noen fantastiske dager i deilige København! 🙂

 2. Et ønske så stort: He he… ikke beklag… det er jo slikt vi interesserer oss for for tiden. Ifølge Femmis, så er det slik at leger i Danmark har ikke lov til å inseminere med sæd fra åpen donor, kun anonym. Dette er noe som henger igjen fra tidligere. Når lovendringen kom, så har ikke den blitt med av en grunn. Så jeg vet ikke om Stork Klinik har planer om å ansette leger, eller hvordan de har tenkt å gjøre det. Spennende uansett. Ja, det føles som et vanskelig dilemma om jeg blir nødt til å velge bort åpen donor for å få muligheten til å ta ivf.
  Ut ifra alt jeg leser om Pergotime, så blir jeg mer og mer skeptisk fordi jeg ikke skjønner hvordan det kan hjelpe meg når jeg alt er så bra. Egentlig så er det vel bare flere insemineringer som skal til vil jeg tru og jeg trur også at vanskelighetene ligger først og fremst i at jeg bruker nedfrosset sæd framfor frisk sæd og at det er det som gjør at det er så vanskelig for meg. Hadde jeg hatt tilgang til frisk sæd, så hadde jeg sikkert allerede vært gravid.
  Tusen takk… jeg gleder meg til Køben… har funnet et spennende overnattingssted 🙂

 3. Så bra du bærer over med bablinga mi – slik babling er best å bable om til noen som forstår så derfor er det lett å ta av når jeg kommenterer 😉
  Ja, reglene om at leger ikke har lov å bruke åpen donor i assistert befruktning var jeg klar over. Derfor jeg valgte en legedrevet klinikk, når jeg likevel vil ha anonym donor kunne jeg likesågodt gjøre det billigst mulig og et sted med leger (som jeg føler er tryggere) 🙂 Jeg vet ikke, men tenker at det må leger til for å kunne utføre IVF….? Tenker at jordmødre ikke kan alt som har med det å gjøre; hente ut egg og dyrke embryoer f.eks. Jeg kan liksom ikke helt se for meg at Stork vil velge vekk det å kunne tilby åpen donor heller. Du må fortelle mer om dette når du får vite noe. Selv om jeg ikke bruker Stork så synes jeg det er spennende å følge med på de forskjellige klinikkene og hvordan hver enkelt driver det 🙂
  Jeg tror nok også at det bare er flere forsøk som skal til, ikke nødvendigvis hormoner av noe slag. Så et par spørre Lindenberg på CFC om hvorfor de ikke ble gravide kjapt når de begge var fruktbare og de hadde jevnlig sex – spesielt rundt eggløsning. Svaret hans var “fordi det er minst tusen andre ting som også skal stemme”. Kort og greit, og det er jo sant. Det ga meg litt roen husker jeg – selv om alt var perfekt da jeg var der nede kan det hende egget som løsnet den måneden ikke var godt nok f.eks. Mye skal stemme og dermed kan det også være vanskelig.
  Jeg føler frossen donorsæd gir meg bedre sjanser jeg da, hehe.. Den lever ikke like lenge, men så treffer vi også nesten på minuttet så det skal ikke ha stort å si. Vi får alt sprøytet rett opp i livmoren, ingen celler “ramler av lasset” lenge før de har kommet dit. Og kvaliteten på sædcellene er aldeles tipp topp og av ytterste kvalitet (uten at det skal høres ut som gourmet av noe slag ;D).
  Men du? Hva er det du har lest deg til om pergotime? Det er litt interessant for meg siden jeg er nødt å gå på det om jeg skal fortsette med inseminasjoner og jeg selv ikke sitter inne med mye informasjon om det.
  Så herlig at du har funnet deg et bra sted å bo, dette blir bra vettu 🙂

 4. Et ønske så stort: Nei, jeg kan vel ikke skryte av at jeg egentlig vet så mye om pergotime. Det er bare det jeg har snappet opp på forskjellige blogger og kommentarer fra prøvere trur jeg. Jeg har ingen kvalitativ forskning å vise til og god kompetanse. Men det jeg har hørt/lest, så skjønner jeg ikke at det egentlig skal gjøre noe for at mine sjanser skal bedres. Jeg har jo eggløsning og alt virker fint. Det er bare alle de tusen tingene som skal klaffe som du og Lindenberg sier. Miljøet i livmoren er vel også med på å redusere livet til disse svømmerne også. Akkurat timing er vel også et spørsmål. Vi er vel litt forskjellige alle sammen, så å finne det rette tidspunktet er vel ikke helt enkelt. Jeg har allikevel en følelse av at det bør skje senere enn det jeg har gjort til nå. Vet ikke hvor jeg har det fra… bare en følelse jeg har. Det har litt med temperaturstigning, det jeg kjenner selv i kroppen min og at LH-toppen går over to dager. Det tar lang tid før tegnene på at eggløsningen har skjedd er der. Men jeg vet ikke om det egentlig betyr noe. Jeg håper iallefall at jeg har LH-stigning på ettermiddagen i morgen, slik at jeg kan insemineres på lørdag. Så kommer jeg til å krangle meg til en inseminering på søndag også. Om jeg så må peke på papirene hvor jeg har registrert LH-tester og temperaturer så gjør jeg det.

 5. Jeg forventet ikke at du hadde kvalitativ forskning å vise til eller god kompetanse 😉 Men jeg skjønner, trodde bare kanskje du hadde fanget opp noe info som kunne være interessant å vite 🙂 At det skal kunne hjelpe deg tror ikke jeg heller egentlig, men man blir forvirra og usikker når man får slike beskjeder fra leger. Motsigende kan de også være, så jeg skjønner du grubler litt på akkurat det. Vi vil jo tenke og tro at det legen sier er det beste.
  Om du har LH-topp i to dager kan helt klart bety at du burde insemineres litt senere enn du har blitt til nå ja. Det var det jeg også opplevde ved mine to forsøk; LH-topp tidlig kveld, hele neste dag og når jeg dagen etter det igjen ble scannet hadde egget enda ikke løsnet. Jeg synes som sagt dobbel inseminasjon er en super plan, skal de kverulere på det kan du bare avbryte og si du har bestemt deg og sånn er det bare. Det er du som betaler for dette og du som bestemmer 🙂 Selv om jeg vet jeg har truffet perfekt ved alle mine tre forsøk, så er det noe jeg også ville valgt neste gang. Av det jeg har lest andre kvinner opplever, så virker det som noen blir gravide om de insemineres noe FØR eggløsning, mens andre blir gravide når de insemineres noe ETTER. Så selv om de treffer bra føler jeg likevel både før og etter høyner sjansene mine. Har også lest om noen som fikk klaff først når de valgte en dobbel inseminasjon. Dessuten må da ca 60 millioner svømmere være bedre enn “bare” ca 30 millioner? Flere som kan slåss om eggets gunst (for å være litt romantisk) 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.