Scrapbooking

Nå har jeg tenkt å begynne å dokumentere hele prosessen min i et scrapbooking-album. Jeg har drevet litt med scrapbooking tidligere, men fant ut den gangen at jeg det var litt lite interessant å scrappe om livet mitt da. Så det har ikke blitt så mye. Nå vil jeg lage et album som viser litt av livet mitt fram til nå og prosessen fra jeg bestemte meg for å reise til Danmark for å bli gravid og videre framover. I albumet vil jeg ha bilder og ting og tang som jeg kommer over, og litt om tankene, følelsene og drømmene mine. På den måten får den lille noe håndfast å bla i når historien om opprinnelsen skal fortelles og forstås.

Jeg har alltid likt å scrappe taktilt, med papir og diverse som jeg finner og får tak i og jeg har allerede brukt en hel drøss med penger på diverse ark og ting og tang og utstyr til dette. Men nå er jeg litt usikker på om jeg skal fortsette med det, eller om jeg skal gå over til digiscrap. Jeg kan ikke veldig mye om det fra før. Så nå står jeg litt og lurer på om jeg skal velge det ene eller det andre eller om jeg kanskje skal gå for en kombinasjon?

Men først må jeg lære meg litt om hvilke muligheter jeg har til å jobbe digitalt. Hvor skal jeg begynne? Hvilke programmer trenger jeg? Hvordan kan jeg gjøre det litt enkelt uten å bruke for mye tid på det? Er det noen som har drevet litt med dette og som kan hjelpe meg igang?

En liten test på digiscrap med Gimp, synes jeg ikke får det til like bra som med papir nei.

Klem fra Ønskemor

13 Replies to “Scrapbooking”

  1. Jeg elsker å scrappe. Plukker ut de beste bildene av det beste, og scrapper dem. Jeg syns det er bedre å gjøre det selv, mer koselig syns jeg… bikuben.com kan du finne mye bra ark og div motiver 🙂 Om du skal gjøre det på maskin, kan du jo f.eks laste ned smilebox… Det er et program med så og si “ferdig” maler (ulike temaer, mange mange) som man bare putter inn bilder….

  2. strengepiker: Tusen takk, det skal jeg teste ut. Får se hva jeg ender opp med. Fordelen med å jobbe digitalt er jo også at man kan trykke flere eksemplarer og gi bort i gaver.

  3. Du kan prøve på http://www.scrapblog.com/ ! Da kan du velge mellom faste temaer, eller du kan lage helt selv! Du trenger bare å lage deg bruker. Er ikke helt sikker om hvordan man lagrer bildene, siden det er lenge siden jeg har brukt siden, men det er jo bare å prøve seg fram! (:
    Lykke til med scrapbookingen!

  4. Ja det er sant det med gaver, lettere sånn sett… Ellers får man bare kjøpe likt da, og lage flere like. hehe men hver sin smak selvfølgelig 🙂

  5. strengepiker: jo, men jeg tenker litt på tiden det tar jeg. Man sparer jo en del tid ved å gjøre det en gang digitalt fremfor å lage mange like på papir. Jeg kan se for meg at når jeg får barn, så vil jeg gjerne ha mest mulig tid sammen med ungen også.

  6. strengepiker: Ja, jeg også liker det best. Og jeg synes det er enklere å planlegge siden da. Men det er jo ikke så lenge ungene sover mye, og på et tidspunkt må man jo begynne å jobbe igjen også og så kanskje man har lyst på fler barn og dermed strekker ikke tiden til lenger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.