Søsken søkes

Etter at jeg skrev forrige innlegg, kom jeg på at jeg så et oppslag på Storkklinikken en gang jeg var der. Det var et oppslag skrevet av en kvinne som gikk gravid med et barn unnfanget ved hjelp av donor. Jeg husker ikke riktig om det var brukt åpen eller anonym donor, men det var en etterlysning etter andre kvinner som var gravide eller hadde fått barn med samme donor. Donornummeret sto også i oppslaget. Jeg reagerte med skrekk og vanntro. Det føltes så utrolig rart for meg å søke etter fødte eller ufødte søsken til sitt ufødte barn. Jeg ville aldri svart på en slik forespørsel fra en dame jeg ikke har noe forhold til fra før. Jeg ville aldri klare å se på mine barn som søsken til en vilt fremmed dame uten at det er en mann inni bildet.

Jeg vet at venninner har gått sammen og bevisst valgt samme donor, men det er noe annet. Da er det snakk om et menneske som man har en relasjon til og som man kjenner og mest sannsynlig kommer godt overens med. Men et fremmed menneske på den måten. Jeg lurer også litt på lovligheten, dersom det er slik at man signerer på å ikke finne halvsøsken til barnet ved bruk av donor, men det gjelder kanskje bare anonym donor?

Iallefall Storkklinikken fikk nok tenkt seg om og kom fram til noe av det samme som jeg har kommet fram til, for de tok ned oppslaget, og det var nok bevisst.

Sorry at det er lite bilder i bloggen min, men det er det… og giveawayen er veldig på overtid, jeg vet det også. Men premier skal det bli! Vent til helgen, nå er jeg sliten og det er bare en deilig arbeidsdag igjen før avspasering. Deilig arbeidsdag er å ta med seg elevene på tur til byen og oppleve noe sammen på museer. Jeg gleder meg. Satser på en hyggelig avslutning før ferien.

Ønskemor

4 Replies to “Søsken søkes”

 1. M-mm. Det er den samme “skrekken” jeg ser for meg, å få noen på døren som sier, “hei, vi er i slekt vi”. Jeg overdriver, ja da, men du skjønner sikkert poenget mitt.

  Venninner som får barn fra samme donor blir noe annet ja. Jeg synes det høres søtt ut jeg da. En fin ny måte å skape en familie på. 🙂

  1. Ja, akkurat det samme har jeg tenkt. Eller om to søstre, eller kusiner gjør det. Man er jo allerede i slekt, og det blir jo barna også uansett. Gode venner er jo på mange måter den familien man velger selv også. Jeg er helt med på den tanken. Men etablere et forhold på en måte til et annet menneske på bakgrunn av at barna har de samme genene blir for meg helt merkelig. Jeg ville nok heller ikke blitt venninne til eksen til mannen min fordi hun var mor til mine barns søsken. Det blir vel rart og kunstig.

   1. “Jeg ville nok heller ikke blitt venninne til eksen til mannen min fordi hun var mor til mine barns søsken.”
    hahahaha… Jeg døøør XD

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.