Gøy på landet

Det er helt klart at jeg nyter de siste ukene jeg har her på “landet” men enkelte ting kunne jeg gjerne vært foruten. Denne vekkerklokken som kommer utenfor soveromsvinduet mitt grytidlig hver eneste morgen er en av tingene jeg kan klare meg uten:


som dere ser har jeg vært lur og klippet plenen min, noe naboen ikke har gjort. Ergo ER graset grønnere på den andre siden og det blir ikke så veldig mye møkk hos meg som det blir hos han. Noen vil si at dette er sjarmerende, men jeg synes jeg har nok med å plukke møkk etter bikkja mi, om jeg ikke skal gjøre det etter denne gjengen heller.

 

En annen ting vi har mye av her på landet er fluer. De er rett og slett overalt, og det kan jo faktisk ha en sammenheng med vekkerklokken jeg har utenfor. I dag har en flue forelsket seg i det nedre høyre hjørnet på skjermen min og med ett ser jeg helt tydelig hvor mye møkk det blir etter en flue…. OK… ikke like mye som etter vekkerklokka, men dog… det er på skjermen min… fryktelig irriterende. Akkurat nå kan jeg telle ikke mindre enn 25 møkkprikker etter denne fluen på skjermen min og 20 av disse er innenfor en radius på ti cm…


Ja, dette bildet har jeg ikke fått snudd rett vei, men dere ser poenget… det er det som er poenget…

 

En annen ting jeg har her som jeg ikke har tatt bilde av er lopper i senga. Jeg har jo katt, så på denne tiden er det ikke uvanlig at hun drar med seg noen små kryp som hun etterlater i senga mi. Men denne gangen har hun ikke ligget i senga mi på veldig lenge, så det kan ikke være henne denne gangen. Sengen står rett ved et vindu og jeg kan tenke meg at disse ufyselige små krypene har hoppet nedi sengen min fra vinduet som har stått åpent om natta. Argh… altså, jeg har da blitt holdt våken de siste nettene av at jeg har klødd og klødd og atter klødd…. over hele meg har jeg disse bittesmå insektsbittene. Sengen er skiftet på og det hele nå. Jeg håper det hjelper, men jeg MÅ jo ligge med vinduet åpent om natten. Jeg håper virkelig ikke at de kommer tilbake igjen.

 

Så nå skal jeg vaske skjermen og dra på verdens beste sommerjobb.

 

Mange klemmer fra Ønskemor på landet

17 Replies to “Gøy på landet”

 1. Hehe, nytter neppe med hundeposer om en skal rydde etter de karene der nei 😀
  Jeg drømmer og drømmer om mitt eget lille hus på landet, så er godt med noen sånne her input også 😉

 2. To muligheter for å knerte fluer: den ene er å spraye de med zalo på flaske. Den spruten kommer så fort at fluene ikke rekker å reagere før de er dybløte og ikke får lettet. Så er det bare til å tørke opp og kaste i do og spyle.
  To: på pc og så videre er det bare til å dra frem støvsuger og langt munnstykke. Sjoff, så er fluen borte vekke, som ved magi! I begge tilfeller koser jeg meg. 😉

 3. Haha… her har jeg vært noen timer borte på jobb… også har dere hatt en hel liten samtale her. Artig. En liten tilføyelse: Fluer i do er fint for da spyles de vekk og forsvinner og mest sannsynlig dør. Fluer i støvsugerposen derimot har jeg ikke tro på særlig. De yngler… de bør jo helst dø spør du meg. Jeg har en ting som funker og det er noe fluemiddel på tape som jeg får tak i på felleskjøpet. Funker som søren. Det er ikke slik dobbeltsidig tape som fluene klistrer seg fast på. Nei, det er tape med fluegift på som man setter på vinduet, og etter noen timer er det bare å støvsuge i karmen under vinduet, og gulvet, for da ligger fluene strødd.

 4. Lopper i senga hørtes ikke særlig kult ut!….
  Sauer og fluer derimot kunne vi mer enn gjerne levd med uten store problemer, selv om begge er irriterende på hver sine måte. 😛

 5. Tuppen og Lillemor: Jada, sauer er fine. Men jeg trenger ikke ha dem i hagen akkurat. Men om de går hos naboen som her, så gjør det meg egentlig ingenting. Fluer er også greit, så lenge de ikke er så inmari mange. Det er det som er irriterende. Men lopper ja,… huff.. og grøss og gru… håper så inderlig jeg har fått den ut nå. For mest sannsynlig er det nok bare en eller iallefall bare noen få. Det er godt å vite at de ikke kan yngle hos annet vertskap enn hos fugler, så de lever bare en veldig begrenset periode både på katten og i sengen.

 6. Ja, jeg måtte riste mannebeinet litt :p
  Jeg heier forresten på din fluekiller måte. Den var både human og effektiv. Håper Andreas lærer av deg og at han i skrivende stund er opptatt med å vaske bort skummende zaloflekker 😉

 7. Et ønske så stort: Ja, godt du rister han litt, når jeg ikke er her og kan gjøre det selv. Zalo må jo bare bli dobbel jobb da. Eller om det er mye fluemøkk som skal vaskes vekk allikevel, så er det jo ikke det da. Nei, nå: Natta her altså… jobb igjen klokka 7.30 i morgen.

 8. Åh, nei da, det er så lett som så å treffe fluene med zalo. 🙂
  Ønskemors idé funker sikkert fint det, men jeg har ikke så mange fluer. Jeg har sånn myggenetting for vinduene mine. Så det er meget meget sjelden at jeg har en flue her inne. Heldige meg! 😀

 9. Yes, endelig fikk jeg se hva slags vekkerklokke du hadde 🙂 Har lurt fælt på dette, men bloggen har vært klikk som sagt så da kom aldri bildet opp. Sauer er artige, ble også vekka til dette da jeg var på leir. Best uten bjeller syntes nå jeg.
  Flue og zalo var nytt, den tapen i vinduet hørtes jo super ut!! Lopper er ufine ting, æsj..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.