Oppturer og nedturer på bursdagen min

For en dag sier jeg… nå gleder jeg meg egentlig til dagen er over, for den har allerede blitt helt spolert (nesten). Nå gleder jeg meg til å våkne opp i morgen fin og utvilt, for nå er jeg allerede utslitt.

Jeg hadde jo planene klare. Jeg skulle til legen først for å ta noen blodprøver og deretter fyke over fjellet til hsg-røntgen på sykehuset. De ringte allerede ganske tidlig og spurte meg om det var greit at hsg-timen ble framskjøvet 45 minutter. Jeg sa at det kunne bli litt knapt med tid, men at jeg håpet jeg ikke mistet timen om jeg kom for sent. Det svarte de ikke skikkelig på, så jeg skjønte at det ville jeg nok gjøre.

På legekontoret fortalte jeg til hun som tok blodprøven at jeg skulle rett til sykehuset og var litt stresset. Så da kunne hun fortelle meg at fjellovergangen var STENGT på grunn av uvær!!!! Åh fy flate, jeg ble stresset. Jeg ringte straks 175 for å sjekke om det fremdeles stemte. Det hender jo at det er stengt fra morgenen av og at de åpner når de har fått gjort klart veien litt utpå dagen. Det var selvfølgelig fremdeles stengt. Jeg regnet raskt ut at det ville ta nøyaktig tre timer å kjøre rundt, mens jeg hadde bare litt over to timer på meg til jeg skulle være der. Hadde de ikke flyttet på timen ville det gått bra. ARGH!!! Jeg ringte dem og sa at det ble vanskelig for meg å komme til det tidspunktet de hadde gitt meg, men at jeg kunne være der til halv-to som var den egentlige timen min. DET GIKK IKKE!!! Det var da jeg oppdaget at jeg ikke hadde like god kontroll over følelsene mine som jeg har trodd fram til nå. Jeg ble helt hysterisk og begynte selvfølgelig å grine… hun jeg pratet med klarte ikke å roe meg ned og satte meg over til en annen og jeg gråt og sutret og var skikkelig fortvilet og sa at det var ikke noe problem allikevel: “Jeg kjører over fjellet allikevel” sa jeg. “Jeg MÅ ha den timen.” Så etter en lang ventetid sa de at de kunne tilby meg en time på mandag da…. hvis jeg kunne love at jeg ikke ble gravid før det…. “OM JEG KAN LOVE DET? JEG KAN NESTEN LOVE DEG AT DA KOMMER JEG IKKE FOR DA ER JEG MEST SANNSYNLIG PÅ VEI TIL DANMARK FOR INSEMINASJON!!!” Grein jeg tilbake. “Dette er ikke bare, bare, jeg har ventet og styra for å få til dette i evigheter og nå går det ikke. Jeg har ikke tid til å vente lenger. Dette er viktig for meg.” Ja, så ble det masse snakk fram og tilbake. Nei ikke snakk, jeg grein og hun prøvde å roe meg ned og få meg til å skjønne at det var skjedd en del uheldige ting som verken de eller jeg kunne rå med. Men så skjønte hun tydeligvis allikevel at dette var viktig for meg og til slutt, sa hun at hun skulle skjekke litt, så skulle hun ringe meg tilbake. Imens var jeg på vei til å kjøre over fjellet. Heldigvis, så ringte hun tilbake før jeg var kommet så veldig langt og sa at jeg kunne få time i morgen 🙂 LYKKE!  Jeg vet ikke en gang om jeg klarte å takke skikkelig, men takknemlig var jeg. Og jeg trur jeg kommer til å føle meg litt teit når jeg kommer der i morgen til en time som jeg har grini meg til. Men det skal jeg ikke tenke på. Jeg skal bare være lykkelig for at det ordnet seg. I morgen skal jeg ikke ta sjansen på at fjellet er åpent i det hele tatt. Men starte fire timer før for å være sikker på at jeg rekker det, og jeg skal kjøre rundt. Så det var det.

Legetimen gikk foresten bra. Legen hadde ikke noe problem med å se at det var lurt å utsette studiene og vi tok de blodprøvene som jeg ba om. Så nå kan jeg vente jeg på resultatet av dem og jeg har et skriv fra legen som jeg sender universitetet og søker om å få utsatt studiet. Lykke!

Ja, jeg tenker ikke særlig på at jeg har bursdag nei. I går fikk jeg foresten tre pakker i posten. En med eggløsningstester og en med persona testpinner, så nå kan jeg bare begynne å teste. Jeg venter nok til lørdag med det da. Den tredje pakken var fra verdens beste mamma (ja, det var hennes skrift, men det sto at det var fra henne og pappa og bikkja dems). Hun hadde sendt meg en håndkrem som jeg har slitt skikkelig med å få tak i. Jeg ønsket meg den til jul også, men da hadde hun ikke klart å finne den. Trur du det var alt jeg fikk av dem i bursdagsgave? Nei, selvfølgelig ikke. Resten av gaven sto på kontoen min i dag tidlig og var et sårt tiltrengt tilskudd i disse inseminasjonstider 🙂 ENDA MER LYKKE 🙂


Håndkremen jeg fikk av mamma: Durance: Crème Pour Les Mains Protectrice (Helt fantastisk på krittuttørkede lærerfingre). Nå som jeg endelig fikk den og det riktige navnet på den, klarte jeg selvfølgelig å søke den opp på nett. Der den kan også kan bestilles. Så nå skal jeg aldri være redd for å gå tom for den (får bare håpe at den ikke går ut av produksjon)

Ja, til syvende og sist så må jeg vel konkludere med at dagen har ikke vært så aller verst allikevel da. Når enden er god er allting godt heter det jo i Blåfjell 🙂 Så jeg trøster meg med det, selv om jeg har skikkelig vondt i hodet etter sippingen. Men det var tross alt verd det 🙂

20 Replies to “Oppturer og nedturer på bursdagen min”

 1. Uff. Ja, dette var jo ikke noen god dag. De har garantert opplevd langt mye verre på det kontoret. . Ta den timen som en fødselsdagspresent du og ikke tenk mer på det. 🙂
  Vet ikke helt hva jeg skal gi deg, annet enn gode tanker og lykkeønskinger. Krysser fingrene for deg og følger med. 🙂

 2. Andreas: Tusen takk… de lykkeønskningene varmer og jeg skal leve lenge på dem og sørge for at timen i morgen ikke blir spolert. Så skal jeg gjøre alt som står i min makt for at Københavnturen neste uke bærer frukter 🙂

 3. Ååååå, for en grusom dag så langt! Men så godt at det løste seg på et vis likevel. Nå synes jeg du skal nyte resten av dagen din og kose deg skikkelig. Det fortjener du! Stor bursdagsklem fra meg!

 4. Flott at dagen idag endte godt – hater sånne dager hvor ting ikke går slik du vil ..
  Og gratulerer så masse med dagen, og lykke til imorgen 🙂 Og selvfølgelig på veien videre 🙂
  🙂

 5. Først vil jeg si GRATULERER SÅ MASSE MED DAGEN *storklem*
  Hva hadde skjedd om du ikke kunne framskyndet timen din de 45 min de spurte om? De kan jo ikke ringe og “forlange” at du skal endre timen din heller, så at du sa at det gikk greit, var kjempe snilt av deg.
  Heldigvis fikk du timen i morgen da, og med “nyspylte” eggledere så er sjansen enda større for at det klaffer på mandag!! LYKKE TIL!

 6. Hei Ønskemor,
  Jeg kan absolutt kjenne meg litt igjen i de følelsene du beskriver, når det haster å få ting i orden før avreise til klinikken!
  Som du selv vet er det mange testresultater som skal være i orden før de tar deg i mot – og jeg sendte inn de siste resultatene bare noen dager før jeg skulle begynne med eggløsningstester.
  Da fikk jeg straks vite at jeg manglet klamydiaprøven, i tillegg til at hepatitt B prøven var feil, jeg manglet hepatitis B, Anti HBc. Klamydiaprøven hadde jeg tatt for lenge siden, men ventet på brev i posten som aldri kom… Jeg kastet meg rundt samme dag og bestilte ny blodprøve som jeg fikk tatt på sykehuset med det samme, og rett etter blodprøven dro jeg innom mikrobiologisk avdeling hvor jeg visste at de hadde analysert klamydiaprøven. Men på mikrobiologisk fikk jeg beskjed om at – dessverre – resultatet må sendes i posten! Dette ville ta flere dager, noe jeg ikke hadde…og jeg merket at jeg ble nærmest på gråten…. Dette måtte jeg ordne nå! Mannen jeg snakket med skjønte antakelig hvor viktig dette var for meg, uten at jeg trengte å utrede om reisen min til Storkklinik osv – og jeg fikk heldigvis den utskriften jeg trengte. Da var det bare å vente på resultatet på blodprøven, jeg ringte fastlegen og maste litt i de påfølgende dagene, og heldigvis ble den også klar – dagen før positiv eggløsningstest!
  Puuh…. Det ordner seg for snille jenter 😉
  Håper du har hatt en fin bursdag, til tross for omstendighetene! 🙂

 7. Lit av en dag! Også på bursdagen din og alt mulig da! Gratulerer så mye med dagen uansett.
  Veldig bra at det løste seg til slutt og at du fikk timen i morgen.
  Skjønner godt at du ble fortvilet! Det er jo så mye som skal klaffe til akkurat rette tidspunktet for at alt skal ligge best mulig til rette! Tvi,tvi for morgendagen 🙂

 8. Så kjip dag – MEN så utrolig bra at du fiksa det og fikk en time imorgen. Vet akkurat hvordan det er å få ting imot seg og at ting ikke går på skinner når det er så mye som står på spill. Man blir utrolig emosjonell i disse prossessene:) Masse lykke til imorgen:)

 9. Tusen takk til dere alle for hyggelige gratulasjoner og lykkeønskninger. Nå satser jeg på at dagen i dag går mye bedre. Jeg er iallefall forberedt på å kjøre rundt fjellet i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.