Syklusdag 8 spent på hsg og litt trist.

I dag skal jeg til legen min først, og deretter til sykehuset for hsg-røntgen. Jeg er veldig spent. Det blir en slitsom dag, da det er to timer i bil hver vei til sykehuset. Jeg tenkte at jeg skulle ta blodprøver hos legen for å sjekke nivået av viktige vitaminer og mineraler. Jeg vet at jeg har lett for å få for lite jern i kroppen, samt folat, d-vitamin og calsium. Alt dette kan jo være med på å vanskeliggjøre prosessen med å bli gravid. Jeg håper også at legen støtter meg i valget om å utsette studiene til senere. Gjør hun ikke det, taper jeg 6000, som studiet kostet. For det er helt utelukket at jeg skal få til å levere to oppgaver som jeg har fått utsatt til i begynnelsen av neste uke. Nå skal jobben prioriteres og det er vanskelig nok det.

Grunnen til at jeg er litt trist, er raksjonene mine etter å ha sett “spekter” på nrk i går. Programmet handlet om assistert befruktning og om hvordan regelverket er i Norge i forhold til dette. Det var mye “synsing” og følelser som vi nordmenn er veldig gode på og lite forskning på hvordan barn av singelmødre har det. Det er også gjort forskning på hva nordmenn synes om dette og det kommer fram at kun 36% mener at single kvinner skal få hjelp til assistert befruktning i Norge. Dette gjør meg veldig trist. Jeg skulle ønske at Nrk kunne bruke dette programmet til å vise til forskning (som jeg viser til i dette innlegget) som kanskje kunne bidra til å endre opinionen i Norge siden det er forskning som hvordan barna har det. Jeg kommer tilbake med en grundigere refleksjon rundt Spekter-programmet og forskningsrapporten til fra helsedirektoratet.

6 Replies to “Syklusdag 8 spent på hsg og litt trist.”

  1. Lykke til med dagens “strabaser”!
    Så ikke programmet, men skjønner at det fortsatt er en vei å gå ifht. assistert befruktning for single kvinner her i landet! Enig med deg i at det burde fokuseres på forskning om hvordan disse barna faktisk har det, og ikke fokuseres så mye på hva gud og hvermansen synes og føler! Det er tross alt forholdsvis mange barn som vokser opp bare med mor selvom det ikke har vært noen kunstig befruktning!
    Håper du ikke dveler for lenge over dette programmet og all synsingen. Du vet jo at du kan tilby et barn alt det trenger og mere til. Antagelig har du og andre kvinner i samme situasjon tenkt så mye rundt dette at barnets interesser ifht. mannlige rollemodeller etc. er bedre i varetatt enn hos de aller fleste! 🙂

  2. Gro: Tusen takk for lykkeønskninger… alt skjærte seg, men det løser seg i morgen. Skal ikke tenke så mye på den dokumentaren jeg… jeg vet at mine barn får det godt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.